Artig med kunstig intelligens!

(Sist oppdatert 22.04.2024 @ 19:02 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Meg i egen person ifølge KI. Generert av: Microsoft Copilot i Bing – Designer (Formgivning).

Det er artig å teste ut og leke litt med kunstig intelligens (KI/AI). I denne omgang er det Microsoft Copilot i Bing som har vært i ilden, en slik såkalt (åpen) generativ kunstig intelligens. Noen tekster og bilder / illustrasjoner hentet fra dette systemet følger senere i dette innlegget.

Noen ganger får man helt ok svar fra KI, noen ganger er de helt på jordet og noen ganger framstår svarene som humoristiske. Det er så absolutt nødvendig å være noe kritisk til det som dukker opp av svar fra KI. Alt kan man ikke ta som god fisk. Dessuten må man jo selvsagt angi klart og tydelig at et svar har blitt generert ved hjelp av KI/AI, da noe annet er å oppfatte som juks og fanteri!

Kunstig intelligens har så definitivt kommet for å bli, og framover gjelder det da å få til en fornuftig og kontrollert bruk av teknologien. Mange muligheter – og en del farer – åpenbarer seg når KI tas i bruk. Imidlertid er jeg pr. dags dato bare på et tidlig stadium for uttesting, og jeg bruker ikke teknologien her og nå til noe som utgjør noen fare. Sensitive data holder jeg selvsagt borte fra KI i denne omgang.

Min lille test følger i fortsettelsen!

Jeg spurte Copilot (pr. 20.04.2024) om hvem Bjørn Roger Rasmussen er. Svaret jeg fikk var dette:

  • “Bjørn Roger Rasmussen er en norsk blogger som publiserer innhold fra Flatraket. Hans blogg fungerer som en ventil for hans personlige meninger, protester, interesser og engasjement. Han skriver om en rekke emner, inkludert kritisk kristendom, protest, IKT, foto og litt politikk1. Rasmussen er også interessert i fotografering, og han deler bilder i sitt fotogalleri. Bloggen hans er kjent for å være direkte og ærlig, med lite av det han beskriver som “overflatisk gladblogging”. For mer detaljert informasjon, kan du besøke hans personlige blogg.”

En annen gang jeg søkte fikk jeg i tillegg dette med i svaret:

  • “Bjørn Roger er også en forfatter og har skrevet tekster som er forførende, provoserende, poetiske og humoristiske. Han blander selvbiografiske referanser med ren fiksjon og har en unik tilnærming til språket.”

Du verden, du verden! Det meste er helt ok, utenom det jeg har uthevet som jeg finner noe rart. Kilden til KI har hovedsakelig vært min hoved-blogg (blogg.brr.no).

I min vanlige blogg har jeg også skrevet om noen andre tester av KI på lokale forhold, hvor jeg fikk så som så-svar på. Ta gjerne en titt på innlegget “Kunstig intelligens og lokale forhold“.

Så over til noen bilder eller illustrasjoner som Copilot har utarbeidet på oppdrag fra meg. Her følger de fortløpende:

Norge og det norskeste norske ifølge KI. Bilde generert av: Microsoft Copilot i Bing – Designer (Formgivning).

 

Dette er Norge ifølge KI. Generert av: Microsoft Copilot i Bing – Designer (Formgivning).

 

Dette er kystbygda Flatraket ifølge KI. Designet av: Microsoft Copilot i Bing – Designer (Formgivning).

 

Dette er Måløy ifølge KI. Designet av: Microsoft Copilot i Bing – Designer (Formgivning).

 

Kollasj bestående av diverse KI-produserte bilder. Bilder generert av: Microsoft Copilot i Bing – Designer (Formgivning).

 

Tipper bildene taler for seg selv! Mye fri fantasi og fiksjon inni generering av disse bildene, og en ganske så stereotype gjengivelse av norsk natur.

Det blir så absolutt spennende å følge den videre utviklingen på KI-området! KI kommer nok på mange måter til å revolusjonere dagens halv-digitale verden!

image_pdfPDF-filimage_printUtskriftsvennlig versjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen